zaterdag 31 januari 2009

De kwestie van Al-Imtihaan

De kwestie van
Al-Imtihaan
-het testen van individuen met hun liefde voor Ahloe Soennah en hun afkeer van hen-

De kwestie betreffende het testen van individuen met de 'Oellamaa en de mensen van Ahloe Soennah is er een welke telkens weer verschijnt en welke noodzakelijk blijft zolang de Sunnah en de Bid'ah en haar mensen aanwezig blijven in de wereld. En in dit artikel willen wij wat overleveringen uiteenzetten welke de oprechte zoeker van kennis helderheid zal verschaffen betreffende deze zaak, insha Allaah.

We hebben gebruikt gemaakt van meerdere bronnen waarnaar verwezen is in het oorspronkelijke artikel van de broeders van sunnahpublishing.net, baaraka Allaahoe fiehiem.
En daarnaast hebben wij zelf toevoegingen gedaan welke het onderwerp ondersteunen en meer duidelijkheid geven. Dit omdat er soms een vertekend beeld word gegeven als men een enkele uitspraak van een geleerde verspreid zónder dienst totale manhaj te bestuderen met betrekking tot een specifiek vraagstuk, laat staan dat niet iedere fatwa van een Shaykh bindend is en zich baseert op wat de juiste mening is ondersteund door het Boek, de Soennah en het begrip van de Salaf.

Moge Allaah ons allen verenigen op de Tawheed en Soennah en wij vragen Hem om de lezer hiervan profijt te laten hebben, aameen.

Lees hier meer : Download

Geen opmerkingen: