maandag 26 januari 2009

Verduidelijking van een aantal misvattingen omtrent al Jarh wat Ta'deel

Verduidelijking
van een aantal misvattingen omtrent
al Jarh wat Ta'deel

Door Shaykh Abu Malik al Juhani

Sommige mensen denken dat de wetenschap van al Jarh wat Ta'deel aanwezig was in een bepaalde tijd van onder de tijd de tijdperken en het vervolgens is beeindigd en zijn aanwezigheid niet is teruggekeerd voor honderden jaren. Vanaf de tijd van Ibn Ma'ien en Abee Zoer'ah en Ibn Hibbaan en anderen zoals hen van de geleerden van hadieth van vroeger.
Maar wat betreft de latere tijden, dan is er geen belangrijke behoefte aan deze wetenschap omdat de asaanied (ketens) reeds opgeschreven zijn, en de ahaadieth (overleveringen) reeds vastgelegd zijn, en de roewaat (overleveraars) reeds betrouwbaar verklaard zijn en bekritiseerd zijn. En het is slechts aan de lateren om hun voordeel te halen uit (de werken van) de eerderen. En het is aan niemand om te spreken over personen, bekritiserend of prijzend, nĂ¡ de tijd van de overleveringen ('asr ar-riwaayah).
En dus al Jarh wat Ta'deel is vastgelegd in de boeken en nu (in deze tijd) zijn er niet langer roewaat (overleveraars) van hadieth -dit is uitgesloten- derhalve is het niet nodig om bezig te zijn met het bekritiseren of het prijzen van hen !............



Lees hier meer : Download

2 opmerkingen:

Anoniem zei

As salaamu alaykum akhee,

Could you please post a short biography of Shaykh Abu Malik Juhani? Who he studied with? Who are the living Ulemah who still recommend taking knowledge from him? What's his age? etc.

JazakAllaah khayr
Akhukum,
Sajid

Musa bin Yusuf en Ridouan Al Hollandi zei

Wa aleikum salaam,

Listen here for some of the tazkiyaat of the Scholars for the Shaykh.

http://www.abumalik.net/catplay.php?catsmktba=695